Over Ons

Curaçao Sharks Aquatics is opgericht op 23 april 1992 met het doel om de sport in het algemeen, in het bijzonder de zwemsport en die takken van sport welke in de buitenlucht worden beoefend  te bevorderen. Zij wil dit doel bereiken door onder meer haar leden te bekwamen in verschillende sporttakken, het deelnemen aan competities, het organiseren van sportactiviteiten en het organiseren van activiteiten van recreatieve en educatieve aard.

Het is alom bekend dat zwemsporten positief bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen.  Gedurende het jaar kan de vereniging een aantal fundraisingactiviteiten organiseren. De opbrengsten hiervan dienen gedeeltelijk ter versterking van de clubkas en kan voor het andere deel ten goede komen aan de leden om (een gedeelte van ) buitenlandse reizen mee te betalen.

Omdat de Sharks over een groot aantal actieve coaches beschikt krijgen alle deelnemers voldoende aandacht om zich te ontwikkelen tot goede en sportieve atleten.

Behalve de trainingen en wedstrijden besteedt de Sharks ook aandacht aan gezelligheidsevenementen voor alle deelnemers en ouders.

De vereniging heeft thans een twintigtal actieve leden die deelnemen in de disciplines Zwemmen, Waterpolo en Synchroonzwemmen.

Zwemtraining

Zwemtraining wordt aangeboden aan kinderen vanaf 5 jaar (die in het bezit zijn van diploma A)

Tijdens de zwemtraining leren de kinderen alle slagen: schoolslag, borstcrawl, rugcrawl en vlinderslag. De bijbehorende starten en keerpunten.

Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan zwemwedstrijden nationaal en internationaal.

Artistic Swimming ( Synchro )

Artistic Swimming is een sport waarbij een aantrekkelijke combinatie van bewegen in het water er op muziek voor veel plezier zorgt. Bij artistic swimming leer je drijfoefeningen, technische figuren, zwemoefeningen, zwemmen op muziek en maatzwemmen. Ook

Minipolo

Minipolo is waterpolo voor kinderen van 6 tot 12 jaar die in het bezit zijn van diploma A + B. Minipolo is een speelse maar educatieve bezigheid in het water die als voorbereiding kan worden gezien op de waterpolosport. Er wordt gepoloed op een kleiner veld. Het water is ondiep dat de kinderen nog kunnen staan en zich zo goed kunnen concentreren op het gooien van de bal, omdat zij kunnen staan.